söndag 13 september 2015

Bokklubb på balkong

Så kickar HCE-bokklubben igång hösten på ÖB:s balkong och kanske med säsongens sista rosé. Det blev en livad kväll med 50-årsfirning av Anna (men bara förfirning, vi ska fira mer sedan) och livesändning av ÖB:s bibliotek och kartotek.  Sedan hade vi också gästartisten Cattis på besök från en annan bokklubb och som kom med roscha rosor och kloka inlägg i bokdebatten om Ru. Denna tunna lilla historia fick nära nog betyg fem, eller i alla fall fyra, av samtliga läsare. Förutom ÖB själv då förstås, som skulle vara motvalls och tyckte inte att den var särskilt märkvärdig. Typiskt.

ÖB har ju också gått händelserna i förväg och bestämt, utan att fråga en enda levandes bokklubbssjäl, att vi läser ”Det som inte dödar oss – Millennium 4” av David Lagerkranz. Bara för att den är så superaktuell. Vi kollade också på Svt:s intervju med David, om du inte har sett den så de den här. Vi redovisar våra läsupplevelser torsdagen den 12 november då vi ses hemma hos Åsa.

Nästkommande möte på det nya året är torsdagen den 21 januari då vi ses hos Maria. Hoppas att det funkar för dig Maria, annars får du höra av dig.

Anna gör dramatisk min när hon får ett paket med en glittrande döskalle och en lång papperslapp. Men hon knäckte det till slut. Vi går på Dramaten och ser Shakespeares Hamlet tillsammans, i regi av Jenny Andreasson. Premiär den 16 januari 2016 på Stora scenen. Hamadi Khemiri gör titelrollen och Nina Zanjani gör rollen som Ofelia. Biljetterna släpps den 10 november. Åsa och jag håller koll och försöker fixa biljetter.
Läs mer

Inga kommentarer: