torsdag 18 augusti 2011

Herregud sicken glace au four

Sicken prettobok jag har valt. Sa jag, tänkte jag. Högt och lite argt. Anna nickade instämmande. Medan Wiveca, Åsa och Sofia (i sin frånvaro) lovordade denna fantastiska bok. Herregud, vilket språk! Maria hade varken köpt eller läst boken den här gången. Men blev förstås nyfiken på detta underverk, eller prettobok. Tung var den också förstås, det var vi alla överens om. Och språket var bra eller rent av fantastiskt. Niels Fredrik Dahl är poet och det märks. Trots världsalånga meningar klarar han sig galant.
Men jag var mer imponerad av Wivecas glace au four. Denna fantastiska 70-tals klassiker som jag kanske inte har ätit förut, i alla fall inte vad jag kommer ihåg. Denna festliga franska dessert med glass, sockerkaka och maräng gratinerat i ugnen. Avancerat, roligt och gott.
Efterrätten var alltså godare än boken den här gången, om du frågar ÖB. Morsan går väl ur bokklubben nu igen, som vanligt. Samtidigt så var det roligt att Herre föll hälften av bokklubbens medlemmar på läppen. På mina däremot finns bara ett gott minne av glace au four.


Recept till glace au four. Kanske inte det som Wiveca använde sig av men i alla fall.

2 kommentarer:

Sofia sa...

Ja, den hade jag velat smaka!!

Ullis sa...

Det hade det alldeles säkert gjort. Och så flott må du tro!